14 Mart 2012 Çarşamba

Mor Güzeller, Muskariler...

    ''Hava o kadar kapalı, kasvetli ve sıkıcı ki. '' diye tarif eder çoğu kişi bugünü.  Oysa ben çok severim böyle kasvetli, karanlık havaları. Güneş gözükmez, şıpır şıpır yağmur hiç durmaz, Rudiyle çiş yürüyüşleri işkenceye dönüşür. Ama olsun genede ben çok severim böyle havaları. Neşem gelir, hareketlenirim. Nescafe-Albeni uyumuna teslim olurum. Evde oturmayı seven ben , daha bir tutkuyla bağlanır olurum evime.
    İşte öyle sıkıntılı kasvetli bir havada, muskarilerim de ben gibi. Pek kıpırtılı ve neşeli :)

13 Mart 2012 Salı

Sonunda Denedim, Oldu Galiba...




   Ne zamandır hatta uzun zamandır denemek istediklerimin başında yer alıyordu bu limonlu cheesecake. Malzemeleri toparladım, biraz tarif bakındım ve pişirdim. Oldu mu oldu. şimdi biraz daha küçük bir kalıp alıp onunla denemek istiyorum, daha kalın olsun diye, daha iri ısırıklar alabileyim diye :)

Malzemeler:

500 gr labne
1 paket kreme
1 bardak şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 vanilya
2 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Taban için:

100 gr kurabiye ya da bisküvi ( ben eti burçak kullandım)
1 çorba kaşığı şeker
50 gr tereyağ

Yapılışı:

   Bisküvileri rondoda çekip, içine şeker ve eritilmiş tereyağını ilave ettim. Kalıbımın tabanına yağlı kağıt serdim. Kenarlarını tereyağ ile iyice yağladım. Bisküvili harcı elimle tabana bastırarak yaydım. Biraz kenarlara doğru yükselterek bisküviden bir taban yaptım. Kalıbımı buzlukta 10 dakika kadar bekleterek tabanın salamlaşmasını sağladım. Geri kalan malzemeyi karıştırığ kalıbıma döktüm.  Bu aşamada tek önemli nokta peynirin olabildiğince suyunu almak. Ben labne peynirini tülbente sarıp lavabonun üzerine astım. Arada tülbenti döndürüp sıkışmasını sağladım. Peynirin olabildiince su kaybettiğinden emin olunca cheesecake harcına ekledim. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirdim. Üzeri kızarınca çıkardım fırından. Valla tarifte bir gün bekletip servis edin gibi bir şey yazıyordu. Ben sıcakken yemeğe başladım, ertesi gün devam ettim. Sıcak sıcak da çok lezzetliydi.  

Posted by Picasa