28 Ocak 2014 Salı

Islak Kek



    Hayatımda ilk kez ıslak kek yaptım. Piştikten ve tadına baktıktan sonra neden daha önce yapmadım diye hayıflandım. Çok kolay, bayağı brovni gibi nemli nemli, üzerini süslerseniz çok da havalı ve lezzetlimi lezzetli. Bundan sonra sık sık yaparım gibime geliyor. Tarifi arkadaşımdan aldım. O da kek evi sitesinden almış. Ben malzemeleri yazacağım ama siteye giderseniz videolu anlatımda mevcut. 

     İlk önce yumurta ve şekeri çırparak işe başlıyoruz. Yağı ve sütü ekledikten sonra kuru malzemeleri de katıp iyice karıştırıyoruz.  Yağlanmış tepsiye döküp 160-170 derece fırında pişiriyoruz. Sos malzemelerini bir tencereye alıp, kaynatmadan sadece şeker eriyene kadar ısıtıp karıştırıyoruz. Pişen kekin 4-5 dakika ılınmasını bekledikten sonra ılık olan sosu üzerine döküyoruz. 

Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 bardak sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 kaşık kakao

Sos için Malzemeler:

1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı şeker
1 kaşık kakao


1 yorum:

afiyetleeditor dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com