24 Ekim 2012 Çarşamba

Krem Karamelli Kek



  Bu kek garip bir kek. Komşum yollamıştı bir akşam. Böyle nasıl desem, kek gibi değildi tam olarak, pastaya benziyordu ama pasta da değildi. Neyse yedik, beğendik, denemeye karar verdik. 

   Tarifi birebir uygulamak gerekiyor. Ölçüler tam. Aşağıya malzemeleri yazacağım. İlk önce 4 kaşık şekeri bir teflon tavada eritiyoruz. Rengi kahverengiye dönmeye başlayınca alıyoruz ocaktan. Aman çok yakmayın. Bir yuvarlak fırın kabının her tarafını katı yağla yağlayıp, şeker donmadan, gelişi güzel, şerit şerit fırın kabının tabanına erimiş şekeri döküyoruz. Kabımızın tabanını bu şeker tamamiyle kaplamıyor. Heyecana gerek yok, böylesi doğrudur. Bu şeker hemen donuyor, cam gibi oluyor. Şimdi bu kabı kenara koyun ve krem karameli hazırlayın. Hazırladığınız krem karameli fırın kabınıza dökün. Bayağı sulu bir karışım oluyor ama dorğu gidiyorsunuz. Sıra geldi kek karışımına. Kek kısmı bildiğimiz kek aslında. Hazırlayıp krem karamelli sıvının içine döküyoruz. Ben de keki sulu karışımın içine dökerken ''bu nasıl olacak böyle'' diye düşünmüştüm. Pişince kek üste çıkıyor, krem karamelli kısım altta kalıyor. Bende bunu pek anlamadım ama öyle oluyor işte :)

    Pişirme kısmı benmari şeklinde. Kek kabını alacak büyüklükte bir fırın kabını suyla dolduruyorsunuz. Asıl kabın yarısına gelecek kadar su dolduracaksınız. Sonra kekli kabı bu sulu kabın içine oturtup 180 derecede bir saate yakın pişirin. Kek piştiğinde krem karamelde pişmiş oluyor. 

Malzemeler:

En dış katman için: 4 yemek kaşığı şeker ( eritilecek )

Krem Karemel için: ( iyice çırpılacak )

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 vanilya
500 ml. süt

Kek için:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
3/4 su bardağı sıvıyağ



Hiç yorum yok: