13 Mart 2012 Salı

Sonunda Denedim, Oldu Galiba...




   Ne zamandır hatta uzun zamandır denemek istediklerimin başında yer alıyordu bu limonlu cheesecake. Malzemeleri toparladım, biraz tarif bakındım ve pişirdim. Oldu mu oldu. şimdi biraz daha küçük bir kalıp alıp onunla denemek istiyorum, daha kalın olsun diye, daha iri ısırıklar alabileyim diye :)

Malzemeler:

500 gr labne
1 paket kreme
1 bardak şeker
2 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 vanilya
2 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu

Taban için:

100 gr kurabiye ya da bisküvi ( ben eti burçak kullandım)
1 çorba kaşığı şeker
50 gr tereyağ

Yapılışı:

   Bisküvileri rondoda çekip, içine şeker ve eritilmiş tereyağını ilave ettim. Kalıbımın tabanına yağlı kağıt serdim. Kenarlarını tereyağ ile iyice yağladım. Bisküvili harcı elimle tabana bastırarak yaydım. Biraz kenarlara doğru yükselterek bisküviden bir taban yaptım. Kalıbımı buzlukta 10 dakika kadar bekleterek tabanın salamlaşmasını sağladım. Geri kalan malzemeyi karıştırığ kalıbıma döktüm.  Bu aşamada tek önemli nokta peynirin olabildiğince suyunu almak. Ben labne peynirini tülbente sarıp lavabonun üzerine astım. Arada tülbenti döndürüp sıkışmasını sağladım. Peynirin olabildiince su kaybettiğinden emin olunca cheesecake harcına ekledim. Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında pişirdim. Üzeri kızarınca çıkardım fırından. Valla tarifte bir gün bekletip servis edin gibi bir şey yazıyordu. Ben sıcakken yemeğe başladım, ertesi gün devam ettim. Sıcak sıcak da çok lezzetliydi.  

Posted by Picasa

3 yorum:

DATLIM dedi ki...

Çok güzel görünüyooooooor :) ellerine sağlık

vincent dedi ki...

Merhabalar,

Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
memnuniyet duyacagiz.

Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

Ptitchef'e kaydolmak için
http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
"Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

Saygilarimla

Vincent
Petitchef.com

decodeniquo dedi ki...

deneyeceğim, hatta evet malzemem var bu akşam deneyeceğim! haftasonu da fahri kızkardeşim geliyor, tamam :)
hmm damlasakızı dövüp koysam, ya da kremasına damla sakızı reçeli karıştırsam olur mu ki?


decodeniquo.blogspot.com