16 Kasım 2009 Pazartesi

Karides ve Kurutulmuş Domatesli Makarna


Yeni haftaya yeni bir tarif ekleyerek başlamak istedim. Aslında uzun zamandır eklenmeyi bekleyen o kadar çok tarif var ki... Zaman yönetim konusunda biraz özürlüyüm, bunun üzerine üşengeçlik de eklerseniz durum özetlenmiş olur sanırım...

Şu an Adana soğuk ve hava kapalı. Evdeyiz Egeyle. Ege kreşe 1 ay ara verdi. ( Sanırım bundan bahsetmedim size. Öksürüğü uzun süre geçmediğinden, evde dinlenmesi toparlanması için kreşe ara verdik.) Sıkılıyoruz genel olarak, neyseki bir hafta sonra kreşe geri döneceğiz.

Pazar günü uzun zamandır yürümediğimiz kadar uzun yürüdük. Adanayı bilenler Kazım Büfeyi de bilir. Güneşli bir güne uyanınca Kazım Büfeye gitmeye karar verdik. Atladık arabaya vardık Gazipaşa Bulvarına. Biz eşimle yengen, Ege çift kaşarlı götürdü. Yanında koca bardaklarda taze taze portakol sularını da devirdik. Güneş, açıkhava ve portakal suyu üçlüsü olunca bünyemize kıpırtı geldi haliyle. Zaten büfenin sırtı çocuk parkına dayalı, girdik parka... Oynadık oynadık. Sonra yürüdük Gazipaşa sokaklarında.

Eşimle üniversite yıllarında yaptığımızı yaptık aslıda bu pazar. Kazım Büfe'de kahvaltı ve sokaklarda yürüyerek sohbet etmek... Tek fark bugün üçüncü bir kişinin de bunu bizimle paylaşmasıydı: Ege. Küçük bünye parktan sonra biraz sıkıldı, yoruldum falan dedi ama idare etti genede. Arı sinemasını tanıdı, Hale öğretmenimle burada film izledik dedi. Geçen sene doğumgününü yaptığımız Mandu'yu gösterdi.

Tam eve gitsek mi acaba diye düşünürken Balık Pazarına gidelim birde dedik. Balık pazarında burnunu parmaklarıyla kapatarak yürüyen Ege'yi birbirimize gösterip güldük , kılıçbalığının kılıcına elimizi sürdük, koca koca lagoslara hayret ettik, keşke midyede satılsa burada dedik vs...

Bir pazarı biz böyle tükettik. Tek hayıflandığım makinamı yanıma almamak oldu. Balık pazarını ve özellikle Kazım Büfeyi çekmek isterim.

Tarife geçiyorum artık, lafım gene uzadı gibi.

Malzemeler:

Makarna
Kurutulmuş domates
Domates
Karides (istediğiniz kadar )
Soğan
Fesleğen

Yapılışı:

Makarna haşlanır ve beklemeye alınır.
Soğanlar küp küp doğranır ve zeytinyağında pişirilir. Küp küp doğranan domatesler ve kurutulmuş domatesler tencereye eklenir. En son karidesler ilave edilir. Ben bu aşamada yarım çay bardağı kadar su ekledim. Karidesler piştiğinde sos ocaktan alınır ve haşlanan makarnanın üzerine dökülür. Servis ederken üzerine taze fesleğen serpiştirilir.

3 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Karides ve kurutulmuş domatesli makarna çok hoş, ellerine sağlık Gaye.. Yanında da bir bardak şarapla ne keyifli olur..

tolga unalan dedi ki...

gercekten cok guzel bi blog olmus, cok ugrasmis olmalisiniz. elinize saglik. tarifinizi denemek istedim fakat kullanilan malzemelerin miktarlarini sanirim belirtmeyi unuttugunuz icin beceremedim. keske kullanilan malzemelerin miktarlarinida koyabilseniz. bizim gibi yeni yemek yapmaya baslayanlar icin daha aydinlatici olur

Gaye dedi ki...

Tolga Bey:
Aslında unutmak değilde, göz kararı yapmaya alışmakla ilgili. Ama haklısınız yeni yemek yapmaya başlayanlar için aydınlatıcı olmuyor. Kusura bakmayın, bundan sonra bu konuda daha dikkatli olmaya çalışacağım.