14 Temmuz 2009 Salı

Hardal ve Köri Soslu Tavuk




Dün Ege ve ben uzun süredir uğramadığımız dvd'cimize gittik. Amaç Ege'ye bir film almaktı. Tabii bu ziyaretten bende nasiplendim. Ege'ye Buz Devri 2 ve Tugger diye bir animasyon filmi aldık. Bende ne zamandır merak ettiğim, sinemalarda gösterildiğinde gidip izleyemediğim Twilight'ı aldım ilk önce. Sonra gözüme Will Smith'in Hancock isimli filmi ilişti, onu da aldım. Tam parayı ödeyip çıkıyordum ki takriben 3 yıldır izlemek isteyipte bir türlü dvd'sini bulamadığım bir film geldi aklımda. İçimden zaten yoktur diyerek ''Bir Rüya İçin Ağıt varmı acaba?'' diye sordum. İnanamadım varmış. Dvd'si yoktu vcd verdiler. Onunda ücretinin yarısını aldı satıcı, sanırım pek sorulmayan bir film..
İşte yarısını ödeyerek aldığım Bir Rüya İçin Ağıt'ı az önce izledim Ege uyurken. Ben çok beğendim. Nasıl desem değişik bir film. Mesela kamera açıları falan çok farklı, öyle sıradan Hollywood filmlerine benzemiyor. Her türden bağımlılığı anlatıyor. Film boyunca mesaj verme kaygısı yok gibi aslında, ama sonunda o mesajı suratınıza fırlatıyor. Yani izlemek lazım kısaca. Ben tavsiye ederim. Benim kişisel listemde yerini aldı, bir ara sadece filmden bahseden bir post da yazarım artık.
Aşağıdaki tarifin ne bu filmle ne de bugünle alakası yok. Geçen hafta yapmıştım. Körili hardallı bir tavuk. Benim gibi köriyi ve hardalı seviyorsanız deneyin. Ama bu tatları sevmiyorsanız bence beğenmezsiniz, boşuna denemeyin...
Malzemeler:
Kemiksiz tavuk pirzola
Krema
köri
hardal
Yapılışı:
Tavuklar tuz ve kekik serpildikten sonra, bir teflon tavaya alınır. Biraz sıvıyağ ilavesi yapıldıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Tavuklar önce sularını bırakacaklar sonra o sular buharlaşacak ve tavuğun bir yüzü hafif kızaracak. Tam bu sırada tavukları ters çevirip diğer yüzün de kızarması sağlanır. İki yüzü de kızaran tavuklar ateşten alınır ve sos hazırlanmaya başlanır. Sos için krema kutusunun bir kısmı ( istediğiniz kadar ama ben yarıdan biraz fazlasını kullandım, bu sıcak günlerde çok ağır olmasın diye) tavaya dökülür. İstenilen miktar da köri ve hardal kremaya karıştırılır ve 1-2 dakika tıkırdatılır. Gene köri ve hardal miktarı damak zevkinize kalmış. Ben 1,5 çay kaşığı köri ve hardal kullandım. Tavukları servis ederken bu sosu üzerlerine döktüm ve maydanozla süsledim. Ben çok sevdim. Buna benzer bir tarifim daha var onu da en kısa zamanda yayınlamak istiyorum. O daha güzel.

1 yorum:

sarı mutfak-hande dedi ki...

ımmm nefis görünüyor ellerine sağlık