15 Eylül 2008 Pazartesi

Alfredo Soslu Fettuccine

Malzemeler:

2,5 bardaktan bir parmak eksik un
3 yumurta
tuz
zeytinyağ

Yapılışı:

Tüm malzemeler aynı kaba konur ve yoğurulmaya başlanır. Yoğurulma işlemi bittikten sonra 15-20 dakika dinlenmesi için beklenir. Hamurumuz 2-3 parçaya ayrıldıktan sonra, 1 mm kalınlığında açılır. Yarım santim kalınlığında kesilir. Kaynayan suya atılır ve biraz diri kalacak şekilde pişirilir.


Alfredo Sos
Malzemeleri:

Mantar
Krema
Eski kaşar ve mihaliç peyniri karışımı

Yapılışı:
Mantarlar bir tava içine alınır. Zeytinyağı eklenerek pişene kadar sotelenir. Pişen mantarların üzerine krema ve peynir rendesi eklenerek sos hazırlanır. Pişen makarnalar sosun bulunduğu tavaya dökülür ve sosla karışması sağlanır.

3 yorum:

zerrin - misss dedi ki...

enfes görünüyor. mantar yiyemesimde alfredonun hastasıyım.. :)

Pembe dizilerdeki kahraman gibi hissettim alfredoyu :)

hayatım ellerine sağlık

sevgiler

neslihan dedi ki...

Hımmm.nefis bir makarna,ellerine sağlık,çok leziz görünüyor.isim de çok havalı gerçekten.iyi iftarlar diliyorum.sevgilerimle...

DeSsTiNa / Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Hmmmm harika görünüyor. Annemin yaptığı eriştelerle bu sosu denesem nasıl olur acaba?
Ellerine sağlık.