1 Temmuz 2008 Salı

Ispanaklı Peynirli Börek


Ispanak ve peynir karışımının börekte çok lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle her zaman ve her durumda böreğimin iç malzemesini ıspanak ve peynirden oluşturuyorum.


Malzemeler:

4 yufka

3 yumurta

1 bardak yoğurt

yarım bardak süt

1 çay bardağı sıvıyağ

3 demet ıspanak

istediğiniz kadar peynir (ben mihaliç ve beyaz peyniri birlikte kullandım)

Not: Sıvı karışımdan böreğin üstüne sürmek için biraz ayırmayı unutmayın!

Yapılışı:

Ispanakları iyice yıkayıp doğradıktan sonra tencereye koyarız. Kısık ateşte tencerenin üstü kapalı şekilde pişiririz (Hiç su eklemedenpişiriyoruz, zaten kısık ateşte pişen ıspanaklar bir süre sonra sularını bırakıyor). Pişen ıspanakları elimizle fazla suyunu sıkarak başka bir kaba alırız. Soğuyan ıspanaklarımıza istediğimiz kadar peynir rendesi ekleyip iyice karıştırırız.

Böreğin sosu için tüm malzemeleri karıştırırız. Fırın tepsimizi yağlayıp içine bir tüm yufkayı sereriz. Yufkaların kenarları fırın tepsisinden taşacak şekilde yerleştiririz. Kalan yufkaları minik minik koparıp hazırlarız. Ufaladığımız yufkaların yarısını tepsiye yayıp, hazırladığımız sosun yarısını kaşık yardımıyla ıslatırız. Ispanaklı karışımı tüm tepsiye yayarız ve kalan ufalanmış yufkaları da ekleriz. Sıvı karışımımızın kalanıyla da tüm yufkaları ıslatıp, tepsiden sarkan yufkaları tepsinin içine doğru kapatırız. Ayırdığımız sıvı karışımı böreğin üstüne süreriz. Dilimleyip 175 derece fırında pişiririz.





2 yorum:

ARZUMCUM dedi ki...

ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkürler.
Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

SELİ (SELDA) dedi ki...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.